Glutenfri
Laktosefri
Rice bowl med kvernet storfe
yakinikusaus, hurtigsyltet kinakål og chilimajones4.32 (63)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
- vann
Jasminris
150 g
Delt kinakål
100 g
Rødløk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Kjøttdeig
350 g
Sukker
1 ss
Vann
½ dl
Soyasaus
½ dl
Gulrøtter
2 stk
Lime
½ stk
Peanøtter
40 g
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1059 kcal
- Fett:
- 57 g
- Karbohydrater:
- 88 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Yakiniku er en tradisjonell japansk/koreansk måte å grille kjøtt på. Klem kjøttdeigen på spyd, og grill kjøttet over åpen flamme for en mer autentisk smak. Wokk gjerne kålen, løken og reddikene hvis du heller ønsker det.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt kinakålen i tynne strimler. Skrell og kutt løken i strimler. Skyll reddikene i kaldt vann, og kutt dem i skiver. Ha grønnsakene i en bolle, og klem over saften fra halve limen. Krydre med salt, pepper og litt sukker, og bland godt sammen.
Ha ingefærblandingen i en liten kjele med 1 ss sukker, ½ dl vann og ½ dl soyasaus, og kok det hele i 2–3 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 5–6 minutter, til den er godt brunet. Vend inn yakinikusausen, og varm raskt opp.
Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Kutt resten av limen i båter. Fordel risen i skåler, og topp med kjøttet, den syltede kinakålen og gulrøttene. Dryss over peanøttene, og server chilimajonesen og limebåtene til retten.
Vel bekomme!