Meze med krydret svinekam, hjemmelaget tzatziki og hummus med bladpersille, servert med pitasticks

Meze med krydret svinekam

hjemmelaget tzatziki og hummus med bladpersille, servert med pitasticks
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Meze er en sosial tradisjon fra Midtøsten hvor flere småretter serveres på deling. Her får du kremet hummus, frisk salat og saftig svinekjøtt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Kikerter
½ pakke
Hvitløksfedd
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Olivenolje
3 ss
Agurk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Yoghurt naturell
75 g
(Melk, Laktose)
Mager svinekam i skiver
300 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Fullkornspita
2 stk
(Hvete, Rug)
Agurk
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
684 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
49 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Både hummus og tzatziki holder seg bra noen dager i en lufttett beholder i kjøleskapet, om det skulle bli rester.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Ha kikertene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Skrell og grovhakk den halve hvitløken. Skyll og grovhakk bladpersillen. Ha kikertene, hvitløken og 3 ss olivenolje i en bolle, og kjør det hele til en glatt masse med en stavmikser. Smak til med salt, pepper, saften fra den halve sitronen og ønsket mengde av bladpersillen. 
 Skyll og grovriv den halve agurken på et rivjern, og klem så mye vann som mulig ut av agurken med hendene. Skrell og finhakk resten av hvitløken. Ha agurken, hvitløken og yoghurten i en serveringsskål, og rør det hele sammen. Smak til med salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Krydre med persilladen og litt pepper. La kjøttet hvile på et skjærebrett i omtrent 4 minutter, før du skjærer det i skiver.  
 Varm pitabrødene i ovnen i 4–6 minutter. Kutt pitabrødene i strimler. 
Skyll og kutt resten av agurken i terninger. Ha agurken i en skål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. 
Vel bekomme!