Sprøbakt seifilet med svart paprikaris, guacamole og spicy appelsin- og rødløksalat
Laktosefri

Sprøbakt seifilet

med svart paprikaris, guacamole og spicy appelsin- og rødløksalat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Svart ris
125 g
Rød paprika
1 stk
Sprøbakt sei med tomatsalsa
480 g
(Fisk, Hvete)
Rødløk
½ stk
Appelsin
1 stk
Lime
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Lime
½ stk
Guacamole
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
700 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
90 g
Protein:
25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i terninger.  
 Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir, og bak den i ovnen i omtrent 15 minutter, til den er gjennomvarm og sprø. 
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet først i to og deretter i tynne halvmåner. Vend løken og appelsinen sammen med 1 ss olivenolje i en bolle, og press over saften fra halve limen. Krydre med litt salt og dryss over chiliflakene.  
 Ha den ferdigkokte risen over i en sikt. Skyll risen raskt i kaldt vann, og la vannet renne av. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen i 3–4 minutter, og vend inn risen. Stek videre i 2 minutter og krydre med salt og pepper.   
Kutt resten av limen i båter. Server fisken med paprikarisen, appelsinsalaten, limebåtene og guacamolen. 
Vel bekomme!