Linguine al limone med aubergine og kapers, servert med ruccola
20-30
Vegetar

Linguine al limone med aubergine og kapers, servert med ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Ristede pinjekjerner

pinjekjerner
Pinjekjerner
1 pakke

Stekt kapers

kapers
Kapers
½ glass

Hvitløksstekte grønnsaker

aubergine
Aubergine
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk

Linguine al limone

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
egg
Egg (Egg)
2 stk
Snøfrisk
Snøfrisk (Melk, Laktose)
125 g
sitron
Sitron
¼ stk
ruccola
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 714 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med litt revet smaksrik ost for ekstra god smak.

  1. Ristede pinjekjerner: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene i 2–3 minutter, eller til de er gylne. 
  2. Stekt kapers: Sil laken av kapersen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kapersen i 2–3 minutter eller til den er litt sprø. La kapersen renne av seg på et tørkepapir. 
  3. Hvitløksstekte grønnsaker: Skyll og kutt auberginen og paprikaen i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek auberginen i 2–3 minutter. Vend inn paprikaen og hvitløken, og stek grønnsakene i 2–3 minutter til, eller til auberginen er gyllen og mør.
  4. Linguine al limone: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  5. Snøfrisksaus: Skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland sammen eggeplommene, Snøfrisken, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i en skål. Skyll sitronen, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Bland sitronskallet inn i snøfrisksausen, og smak til med saft fra sitronen.
  6. Linguine al limone, fortsettelse: Bland snøfrisksausen inn i den ferdigkokte pastaen. 
  7. Servering: Topp pastaen med de hvitløksstekte grønnsakene, de ristede pinjekjernene, de stekte kapersene og ruccolaen.