Vegetar
Linguine al limone
med aubergine og kapers, servert med ruccolaNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Pinjekjerner
1 pakke
Kapers
½ glass
Aubergine
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Pasta
200 g
Egg
2 stk
Snøfrisk
125 g
Sitron
¼ stk
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 715 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 83 g
- Protein:
- 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne retten med litt revet smaksrik ost for ekstra god smak.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene i 2–3 minutter, eller til de er gylne.
Sil laken av kapersen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kapersen i 2–3 minutter eller til den er litt sprø. La kapersen renne av seg på et tørkepapir.
Skyll og kutt auberginen og paprikaen i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek auberginen i 2–3 minutter. Vend inn paprikaen og hvitløken, og stek grønnsakene i 2–3 minutter til, eller til auberginen er gyllen og mør.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland sammen eggeplommene, Snøfrisken, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i en skål. Skyll sitronen, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Bland sitronskallet inn i snøfrisksausen, og smak til med saft fra sitronen.
Bland snøfrisksausen inn i den ferdigkokte pastaen.
Topp pastaen med de hvitløksstekte grønnsakene, de ristede pinjekjernene, de stekte kapersene og ruccolaen.
Vel bekomme!