Laktosefri
Krydderstekt scampi
med bakt brokkoli- og bulgursalat, marinerte gulrøtter og sweet chili-saus3.65 (93)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Brokkoli
½–1 stk
Bulgur
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Smør
½ ss
Gulrøtter
2 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Scampi naturell
150 g
Persillade
1 pakke
Koriander
1 bunt
Cashewnøtter
1 pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 545 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gulrøttene kan kuttes i strimler og stekes sammen med scampien, eller bakes i ovnen sammen med brokkolien hvis du heller vil det.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og del brokkolistilken i skiver. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15 minutter. Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler med en potetskreller eller mandolin. Ha gulrotstrimlene i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje, og krydre med salt og pepper. Del sitronen i to, og klem saften fra halve sitronen over gulrøttene.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek scampiene i 1–2 minutter. Krydre med persilladen.
Bland de ferdigstekte brokkolibukettene og den ferdigkokte bulguren i en bolle, og vend inn grønnsaksbuljongen, salt, pepper og ½ ss smør. Klem saften fra resten av sitronen over salaten.
Skyll, tørk og grovakk korianderen. Grovhakk cashewnøttene. Topp retten med korianderen og cashewnøttene, og server chilisausen til.
Vel bekomme!