Krydderstekt scampi med bakt brokkoli- og bulgursalat, marinerte gulrøtter og sweet chili-saus
Laktosefri

Krydderstekt scampi

med bakt brokkoli- og bulgursalat, marinerte gulrøtter og sweet chili-saus
3.65 (93)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Brokkoli
½–1 stk
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Scampi naturell
150 g
(Skalldyr)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Koriander
1 bunt
Cashewnøtter
1 pakke
(Cashewnøtter)
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
545 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gulrøttene kan kuttes i strimler og stekes sammen med scampien, eller bakes i ovnen sammen med brokkolien hvis du heller vil det.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og del brokkolistilken i skiver. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15 minutter. Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
 Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler med en potetskreller eller mandolin. Ha gulrotstrimlene i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje, og krydre med salt og pepper. Del sitronen i to, og klem saften fra halve sitronen over gulrøttene. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek scampiene i 1–2 minutter. Krydre med persilladen.  
 Bland de ferdigstekte brokkolibukettene og den ferdigkokte bulguren i en bolle, og vend inn grønnsaksbuljongen, salt, pepper og ½ ss smør. Klem saften fra resten av sitronen over salaten. 
Skyll, tørk og grovakk korianderen. Grovhakk cashewnøttene. Topp retten med korianderen og cashewnøttene, og server chilisausen til.
Vel bekomme!