Sesambakt brokkoli, aspargesbønner og nøtter med stekt villris, cherrytomater og ponzusaus

Sesambakt brokkoli, aspargesbønner og nøtter med stekt villris, cherrytomater og ponzusaus

Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Soya
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Brokkoli
1/2 stk
Rødløk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Villris
1 pakke
Grønne bønner
1 pakke
Purreløk
1/2 stk
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Egg
2 stk
(Egg)
Cherrytomater
125 g
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Rød chili
1/2 stk
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til med litt limesaft og finrevet fersk ingefær i punkt 4!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del brokkolien i små buketter, kutt rødløken i båter og skrell og finhakk hvitløken. Skyll purreløken og kutt den i grove biter. Fordel brokkolien, rødløken, purreløken, hvitløken og aspargesbønnene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Hvis du ønsker en sterkere smak, kan du finhakke den røde chilien og strø den over grønnsakene. Strø over nøttemiksen og sesamfrøene, og stek brettet i ovnen i 12-15 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek villrisen i 4-5 minutter. Skyv risen litt til side, og ha i to egg. Stek eggene til eggerøre, og bland eggerøren inn sammen med risen. Krydre med litt salt og pepper.
Server den stekte villrisen med de ovnsbakte grønnsakene, cherrytomatene og ponzusausen.
Fun fact! Ponzusaus er en søt soyasaus smaksatt med riseddik og yuzu. Yuzu er en japansk sitrusfrukt, og det er denne som gir ponzusausen den karateristiske syrlige smaken.
Vel bekomme!