Hjemmelagde fiskekaker med frisk råkostsalat, ovnsbakte poteter og karriaioli
Laktosefri
Glutenfri

Hjemmelagde fiskekaker

med frisk råkostsalat, ovnsbakte poteter og karriaioli
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gressløk
½ bunt
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Egg
1 stk
(Egg)
Maisstivelse
½ pakke
Salt
⅔ ts
Gulrøtter
400 g
Gult eple
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Aioli
75 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Karri
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
856 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
89 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Begynn med å steke en liten test-fiskekake. Deretter kan du krydre fiskekakedeigen med ønsket mengde salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og knus hvitløken. Skyll og finhakk gressløken. Skjær den ene halvparten av fisken i grove terninger, og den andre halvparten i små terninger.
Legg de grove fisketerningene i en blender eller i et litermål. Ha i hvitløken, egget, maisstivelsen, 2/3 ts salt og litt pepper. Kjør blandingen sammen til en glatt deig i blenderen, eller med en stavmikser. Rør inn gressløken og de små fisketerningene med en skje.
Skrell gulrøttene. Skyll eplet. Riv gulrøttene og eplet på et rivjern, og bland dem sammen med 1 ts sukker i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Legg toppede spiseskjeer med fiskefarse i stekepannen, og trykk dem forsiktig ut til små kaker. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på den ene siden, snu, og stek i omtrent 1 minutt på den andre siden, eller til fiskekakene er gjennomstekte.
 Skyll sitronen og riv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha aiolien i en skål og rør inn karrien. Smak til med litt salt, pepper og sitronskallet. 
Vel bekomme!