Laktosefri
Glutenfri
Hjemmelagde fiskekaker
med frisk råkostsalat, ovnsbakte poteter og karriaioliNy oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gressløk
½ bunt
Torskefilet
375 g
Egg
1 stk
Maisstivelse
½ pakke
Salt
⅔ ts
Gulrøtter
400 g
Gult eple
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Aioli
75 g
Karri
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 856 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 89 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Begynn med å steke en liten test-fiskekake. Deretter kan du krydre fiskekakedeigen med ønsket mengde salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og knus hvitløken. Skyll og finhakk gressløken. Skjær den ene halvparten av fisken i grove terninger, og den andre halvparten i små terninger.
Legg de grove fisketerningene i en blender eller i et litermål. Ha i hvitløken, egget, maisstivelsen, 2/3 ts salt og litt pepper. Kjør blandingen sammen til en glatt deig i blenderen, eller med en stavmikser. Rør inn gressløken og de små fisketerningene med en skje.
Skrell gulrøttene. Skyll eplet. Riv gulrøttene og eplet på et rivjern, og bland dem sammen med 1 ts sukker i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Legg toppede spiseskjeer med fiskefarse i stekepannen, og trykk dem forsiktig ut til små kaker. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på den ene siden, snu, og stek i omtrent 1 minutt på den andre siden, eller til fiskekakene er gjennomstekte.
Skyll sitronen og riv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha aiolien i en skål og rør inn karrien. Smak til med litt salt, pepper og sitronskallet.
Vel bekomme!