Kyllingfilet med bakte grønnsaker, rotmos og løksaus
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- glutenfri soyasaus
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Pastinakk
1 stk
Brokkoli
1/2 stk
Kålrot
1 bit
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
300 g
Kyllingfilet
380 g
Gul løk
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Laktosefritt smør
Bakepapir (kan sløyfes)
Glutenfri soyasaus
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek et hvitløksfedd sammen med kyllingen for ekstra smak!
Sett stekeovnen på 220 grad. Sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
Skrell og kutt pastinakken i staver og kutt brokkolien i buketter. Ha pastinakkstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pastinakken i ovnen i ca. 20 minutter. Ha brokkolibukettene i formen de siste 10-15 minuttene, og ha litt olje, salt og pepper over dem også.
Skrell og kutt kålroten, søtpoteten og gulrøttene i grove biter. Kok grønnsakene i vannet fra punkt 1 i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Ha den over i en ildfast form, og stek den videre i ovnen, ved siden av grønnsakene, i 10-12 minutter. La kyllingen hvile i ca. 2 minutter før servering.
Kutt løken i tynne skiver. Varm opp en kjele med litt olje til middels varme. Stek løken i 3-4 minutter, til den er blank. Tilsett 2,5 ss glutenfri soyasaus og 2 dl vann. Kok opp, og smak til med litt pepper.
Hell vannet av grønnsakene, og mos dem sammen med 2 ss laktosefritt smør og eventuelt en skvett laktosefri melk for en glattere konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!