Kyllingfilet med bakte grønnsaker, rotmos og løksaus

Kyllingfilet med bakte grønnsaker, rotmos og løksaus

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • glutenfri soyasaus
    • laktosefritt smør
    • olje
    • pepper
    • salt
    Pastinakk
    1 stk
    Brokkoli
    1/2 stk
    Kålrot
    1 bit
    Søtpotet
    1 stk
    Gulrøtter
    300 g
    Kyllingfilet
    380 g
    Gul løk
    1 stk
    Olje
    Salt
    Pepper
    Laktosefritt smør
    Bakepapir (kan sløyfes)
    Glutenfri soyasaus
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek et hvitløksfedd sammen med kyllingen for ekstra smak!

    Sett stekeovnen på 220 grad. Sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
    Skrell og kutt pastinakken i staver og kutt brokkolien i buketter. Ha pastinakkstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pastinakken i ovnen i ca. 20 minutter. Ha brokkolibukettene i formen de siste 10-15 minuttene, og ha litt olje, salt og pepper over dem også.
    Skrell og kutt kålroten, søtpoteten og gulrøttene i grove biter. Kok grønnsakene i vannet fra punkt 1 i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Ha den over i en ildfast form, og stek den videre i ovnen, ved siden av grønnsakene, i 10-12 minutter. La kyllingen hvile i ca. 2 minutter før servering.
    Kutt løken i tynne skiver. Varm opp en kjele med litt olje til middels varme. Stek løken i 3-4 minutter, til den er blank. Tilsett 2,5 ss glutenfri soyasaus og 2 dl vann. Kok opp, og smak til med litt pepper.
    Hell vannet av grønnsakene, og mos dem sammen med 2 ss laktosefritt smør og eventuelt en skvett laktosefri melk for en glattere konsistens. Smak til med salt og pepper.
    Vel bekomme!