Pannestekt torsk med ovnsbakte potetbåter og gulrøtter og spinatsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
300 g
Erter
125 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Spinat
1 pose
Gul løk
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Torskefilet
375 g
Sitron
1/2 stk
Olje
Salt
Pepper
Laktosefritt smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre potetene og gulrøttene med ditt favorittkrydder før steking!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha 1 spiseskje laktosefritt smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker.
Kok opp ca. 3 dl vann. Tilsett ertene, og kok dem i 2-3 minutter. Sil vannet av ertene, og vend inn 1 spiseskje laktosefritt smør før servering.
Skrell og press hvitløken og skyll spinaten. Kutt den gule løken i biter.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken og hvitløken til løken er blank. Ha i spinaten, og stek videre i 3-5 minutter under omrøring, til den faller sammen. Ha i 2 dl vann og halve pakken med grønnsaksbuljong og varm opp, men ikke la vannet koke. Ha alt over i et litermål, og kjør blandingen til en glatt saus med en stavmikser. Smak til med saften fra 1/2 sitron, pepper og eventuelt mer av grønnsaksbuljongen rett før servering.
Vel bekomme!