Laktosefri
Glutenfri
Daddelchutneymarinert laks
med reddiker og brokkoli, servert med sprø poteterNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
Laksefilet
270 g
Daddelchutney
1 glass
Lime
1 stk
Vann
½ dl
Brokkoli
1 stk
Reddiker
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 653 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 62 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan gjerne stekes i ovnen sammen med laksen og daddelchutneyen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og del potetene i to. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 10 minutter, eller til de er møre.
Fordel laksen i en smurt, ildfast form. Krydre med salt, og smør daddelchutneyen på laksestykkene. Skyll og tørk limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern over fisken. Skyll ut glasset med chutneyen med litt vann, og ha i formen sammen med ytterligere ½ dl vann.
Sil vannet av potetene og la dem dampe seg tørre i kjelen. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Bruk et glass eller lignende og knus potetene flate. Ha over litt olje, salt og kryddermiksen med fennikel og pepper. Sett lakseformen i nedre del av ovnen, og sett potetene over. Stek det hele i 8–10 minutter, til laksen nesten er gjennomstekt, med en mørkerosa kjerne, og potetene har fått litt stekeskorpe.
Kutt brokkolien i små buketter, og kutt stilken i skiver. Skyll og kutt reddikene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter, under omrøring. Krydre med litt salt og pepper.
Klem saften fra resten av limen over formen med daddelchutneyen, og bruk den som saus til retten. God middag!
Vel bekomme!