Betesalat med ovnsbakt chevre og byggkorn, toppet med ristede valnøtter
Vegetar

Betesalat med ovnsbakt chevre

og byggkorn, toppet med ristede valnøtter
4 (83)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Rødbete
2 stk
Polkabete
1 stk
Gulbete
1 stk
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Chevre
100 g
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
100 g
Balsamicovinaigrette
2 pakke
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
893 kcal
Fett:
55 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell gjerne betene under rennende vann i vasken for å unngå at de farger av på hendene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
 Skrell og kutt betene i båter. Fordel rødbetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og resten av betene på den andre siden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 30 minutter.
 Skyll sitronen. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og fordel sitronskallet, saften fra halve sitronen og honningen utover betene. Skjær chevren i skiver, og fordel den utover stekebrettet. Stek betene og chevren i ovnen i omtrent 5 minutter. 
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2–3 minutter, eller til de er gylne. 
Skyll salaten. Bland sammen salaten, byggkornene, betene og chevren i en stor bolle. Ha i balsamicovinaigretten og saften fra resten av sitronen. Topp retten med de ristede valnøttene.
Vel bekomme!