Vegetar
Betesalat med ovnsbakt chevre
og byggkorn, toppet med ristede valnøtter4 (83)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Byggkorn
125 g
Rødbete
2 stk
Polkabete
1 stk
Gulbete
1 stk
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Chevre
100 g
Tobladssalat
100 g
Balsamicovinaigrette
2 pakke
Valnøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 893 kcal
- Fett:
- 55 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell gjerne betene under rennende vann i vasken for å unngå at de farger av på hendene.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
Skrell og kutt betene i båter. Fordel rødbetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og resten av betene på den andre siden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 30 minutter.
Skyll sitronen. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og fordel sitronskallet, saften fra halve sitronen og honningen utover betene. Skjær chevren i skiver, og fordel den utover stekebrettet. Stek betene og chevren i ovnen i omtrent 5 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2–3 minutter, eller til de er gylne.
Skyll salaten. Bland sammen salaten, byggkornene, betene og chevren i en stor bolle. Ha i balsamicovinaigretten og saften fra resten av sitronen. Topp retten med de ristede valnøttene.
Vel bekomme!