Indrefilet av svin med maiskrem, potetbåter og stekt hjertesalat og reddiker

Indrefilet av svin med maiskrem, potetbåter og stekt hjertesalat og reddiker

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Laktosefritt smør
    • olje
    • pepper
    • salt
    Mandelpoteter
    400 g
    Marinert indrefilet av svin
    300 g
    Banansjalottløk
    1 stk
    Maiskorn
    1 pakke
    Hjertesalat
    1 stk
    Reddiker
    1 pakke
    Vårløk
    1 pakke
    Olje
    Laktosefritt smør
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Lag en frisk salat av hjertesalaten om dere foretrekker den rå!

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen 25-30 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek indrefileten i 2-3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 7-8 minutter. Når kjernetemperaturen er ca. 60 grader, er kjøttet ferdig. Steketiden avhenger av kjøttets tykkelse. La kjøttet hvile i 3-4 minutter før servering, og skjær det deretter i skiver.
    Skrell og finhakk banansjalottløken. Sil laken av maiskornene. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og maisen i 2-3 minutter. Ha i en god spiseskje laktosefritt smør, og gjerne en skvett med laktosefri melk om du har. Kok opp, og la det småkoke i 2-3 minutter. Kjør blandingen sammen til en grov krem med en stavmikser, og smak til med salt. Hold kremen varm frem til servering.
    Kutt hjertesalaten i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Kutt reddikene i fire. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek reddikene i 3-4 minutter, til de har fått litt farge. Stek hjertesalaten i ca. 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
    Skyll og finsnitt vårløken. Vend vårløken inn med potetbåtene eller server den ved siden av.
    Vel bekomme!