Kyllingnuggets med basmatiris, frisk salat og tzatzikidressing
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Basmatiris
125 g
Crispisalat
1 stk
Agurk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Kyllingnuggets
400 g
Yoghurt naturell
2 dl
Tzatzikikrydder
1 pakke
Lime
1 stk
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Resten av yoghurten kan brukes i smoothie eller til fruktsalat!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt enden av salaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Kutt paprikaen og halve agurken i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og ha over litt olivenolje. Smak gjerne til salaten med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingnuggetsene i ca. 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Hold nuggetsene varme frem til servering.
Riv den andre halvdelen av agurken på et rivjern. Klem ut vannet med hendene, og bland agurken sammen med yoghurten. Smak til med tzatzikikrydderet og saften fra en halv lime. Smak til med mer lime om ønskelig, eller kutt resten av limen i båter og server den ved siden av. Vend inn 1 ss olivenolje.
Ris har blitt dyrket i Asia i mer enn 5000 år, og for nesten 50 % av verdens befolkning er ris det eneste hovednæringsmiddelet. På noen asiatiske språk er ordet for ris og mat faktisk det samme.
Vel bekomme!