Kyllingfilet med bakte grønnsaker, rotmos og sjysaus
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Pastinakk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Kålrot
300 g
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kyllingfilet
380 g
Gul løk
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Smør
Melk
Bakepapir (kan sløyfes)
Soyasaus
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek et hvitløksfedd sammen med kyllingen for ekstra smak.
Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
Skrell og kutt pastinakken i staver og kutt brokkolien i buketter. Ha pastinakkstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pastinakken i ovnen i ca. 20 minutter. Stek brokkolibukettene sammen med pastinakkstavene de siste ca. 15 minuttene av steketiden.
Skrell og kutt kålroten, søtpoteten og gulrøttene i grove biter. Kok grønnsakene i vannet fra punkt 1 i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Ha kyllingen over i en ildfast form, og stek den videre i ovnen i 10-12 minutter. La kyllingen hvile i ca. 2 minutter før servering.
Kutt løken i tynne skiver. Varm opp en kjele med litt olje til middels varme. Stek løken i 3-4 minutter, til den er blank. Tilsett 2,5 ss soyasaus og 2 dl vann. Kok opp og smak til med pepper.
Hell vannet av grønnsakene og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 0,5 dl melk, litt og litt, under omrøring, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!