Kyllingfilet med bakte grønnsaker, rotmos og sjysaus

Kyllingfilet med bakte grønnsaker, rotmos og sjysaus

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • melk
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • soyasaus
    Pastinakk
    1 stk
    Brokkoli
    1 stk
    Kålrot
    300 g
    Søtpotet
    1 stk
    Gulrøtter
    2 stk
    Kyllingfilet
    380 g
    Gul løk
    1 stk
    Olje
    Salt
    Pepper
    Smør
    Melk
    Bakepapir (kan sløyfes)
    Soyasaus
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek et hvitløksfedd sammen med kyllingen for ekstra smak.

    Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
    Skrell og kutt pastinakken i staver og kutt brokkolien i buketter. Ha pastinakkstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pastinakken i ovnen i ca. 20 minutter. Stek brokkolibukettene sammen med pastinakkstavene de siste ca. 15 minuttene av steketiden.
    Skrell og kutt kålroten, søtpoteten og gulrøttene i grove biter. Kok grønnsakene i vannet fra punkt 1 i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Ha kyllingen over i en ildfast form, og stek den videre i ovnen i 10-12 minutter. La kyllingen hvile i ca. 2 minutter før servering.
    Kutt løken i tynne skiver. Varm opp en kjele med litt olje til middels varme. Stek løken i 3-4 minutter, til den er blank. Tilsett 2,5 ss soyasaus og 2 dl vann. Kok opp og smak til med pepper.
    Hell vannet av grønnsakene og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 0,5 dl melk, litt og litt, under omrøring, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
    Vel bekomme!