Sommerkoteletter servert med salat med fersk mais, chipotlekrydrede småpoteter og avokadodipp

Sommerkoteletter servert med salat med fersk mais, chipotlekrydrede småpoteter og avokadodipp

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    Småpoteter
    600 g
    Maiskolbe
    1 stk
    Guacamole
    1 pakke
    Lime
    1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Rødløk
    1/2 stk
    Tobladssalat
    100 g
    Sommerkoteletter
    750 g
    Chipotlemiks
    1 pakke
    Olivenolje
    Salt
    Pepper
    Olje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilbered maisen og kotelettene på grillen om det er fint vær!

    Sett stekeovnen på 240 grader, og sett en kjele med vann på kok.
    Fordel småpotetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek småpotetene i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
    Fjern bladene fra maiskolben, og kok maiskolben i vannet fra punkt 1 i ca. 10 minutter. Hell vannet av maiskolben når den er ferdigkokt.
    Ha guacamolebasen i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og saft fra limen.
    Kutt paprikaen og rødløken i skiver. Bland paprikaen, rødløken og tobladssalaten sammen i en serveringsbolle. Bruk en skarp kniv til å skjære maiskornene av den ferdigkokte maiskolben, og ha maiskornene i salaten. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek sommerkotelettene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
    Vend ønsket mengde av chipotlemiksen inn med potetene før servering. Det kan være lurt å legge til side noen poteter uten krydder til de minste, da chipotlemiksen kan være litt sterk for dem.
    Kortreist mat! Maisen i denne ukens matkasse er fersk, norsk mais på sitt beste, så nyt den med ekstra god samvittighet!
    Vel bekomme!