Sommerkoteletter servert med salat med fersk mais, chipotlekrydrede småpoteter og avokadodipp
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
600 g
Maiskolbe
1 stk
Guacamole
1 pakke
Lime
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1/2 stk
Tobladssalat
100 g
Sommerkoteletter
750 g
Chipotlemiks
1 pakke
Olivenolje
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilbered maisen og kotelettene på grillen om det er fint vær!
Sett stekeovnen på 240 grader, og sett en kjele med vann på kok.
Fordel småpotetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek småpotetene i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Fjern bladene fra maiskolben, og kok maiskolben i vannet fra punkt 1 i ca. 10 minutter. Hell vannet av maiskolben når den er ferdigkokt.
Ha guacamolebasen i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og saft fra limen.
Kutt paprikaen og rødløken i skiver. Bland paprikaen, rødløken og tobladssalaten sammen i en serveringsbolle. Bruk en skarp kniv til å skjære maiskornene av den ferdigkokte maiskolben, og ha maiskornene i salaten. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek sommerkotelettene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Vend ønsket mengde av chipotlemiksen inn med potetene før servering. Det kan være lurt å legge til side noen poteter uten krydder til de minste, da chipotlemiksen kan være litt sterk for dem.
Kortreist mat! Maisen i denne ukens matkasse er fersk, norsk mais på sitt beste, så nyt den med ekstra god samvittighet!
Vel bekomme!