Italiensk kjøtt- og grønnsaksgryte med grønne linser og varme bagetter
Laktosefri

Italiensk kjøtt- og grønnsaksgryte

med grønne linser og varme bagetter
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
En deilig og varmende gryte full av italienske smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • rødvinseddik
  • salt
  • vann
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
(Sennep)
Grønne linser
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Vann
5 dl
Rødvinseddik
2 ss
Grove bagetter
½ pakke
(Hvete, Gluten)
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
643 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
74 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene og løken i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll bladpersillen, og sorter bladene og stilkene hver for seg. Kutt persillestilkene i mindre biter.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i et lite minutt. Tilsett grønnsakene og persillestilkene fra punkt 2, og stek videre i 4–5 minutter. Krydre med salt, pepper og kryddermiksen.
Skyll linsene. Ha i de hakkede tomatene, oksebuljongen, 3 dl vann og 2 ss rødvinseddik (se tips). Kok opp, og la gryten småkoke på middels lav varme i omtrent 15 minutter. Rør om underveis. Tilsett de grønne linsene, og la gryten koke videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Tilbered bagetten som anvist på pakken. Del bagetten i skiver før servering.  
Finhakk resten av bladpersillen. Topp retten med bladpersillen og litt olivenolje ved servering.
Vel bekomme!