Laktosefri
Italiensk kjøtt- og grønnsaksgryte
med grønne linser og varme bagetterNy oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
En deilig og varmende gryte full av italienske smaker.
En deilig og varmende gryte full av italienske smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Hvete·
- Gluten
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- rødvinseddik
- salt
- vann
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Vann
5 dl
Rødvinseddik
2 ss
Grove bagetter
½ pakke
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 643 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene og løken i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll bladpersillen, og sorter bladene og stilkene hver for seg. Kutt persillestilkene i mindre biter.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i et lite minutt. Tilsett grønnsakene og persillestilkene fra punkt 2, og stek videre i 4–5 minutter. Krydre med salt, pepper og kryddermiksen.
Skyll linsene. Ha i de hakkede tomatene, oksebuljongen, 3 dl vann og 2 ss rødvinseddik (se tips). Kok opp, og la gryten småkoke på middels lav varme i omtrent 15 minutter. Rør om underveis. Tilsett de grønne linsene, og la gryten koke videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilbered bagetten som anvist på pakken. Del bagetten i skiver før servering.
Finhakk resten av bladpersillen. Topp retten med bladpersillen og litt olivenolje ved servering.
Vel bekomme!