Plukkfisk med bacon og råkostsalat

Plukkfisk med bacon og råkostsalat

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Eple
1 stk
Sitron
1/2 stk
Vårløk
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Seifilet
375 g
(Fisk)
Baconterninger
100 g
Salt
Pepper
Olje
Olivenolje
Smør
Melk
3 dl
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server purreløken ved siden av om barna er kresne!

Skrell potetene, og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann, og kok opp. La potetene trekke i 20-30 minutter, eller til de er møre.
Skrell gulrøttene, og riv dem og eplet på et rivjern. Bland eplet og gulrøttene sammen i en serveringsskål, og smak til med sitronsaft.
Finsnitt vårløken, og skrell og press hvitløken.
Kok opp ca. 1 liter vann med 1 ts salt i en kjele. La fisken trekke i vannet, under lokk, i 6-8 minutter, eller til den flaker seg. Hell deretter av vannet.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek baconet, hvitløken og vårløken i ca. 3 minutter, eller til baconet er gyllent.
Hell vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens.
Vend baconblandingen inn i potetmosen, og mos fisken grovt inn i potetmosen. Spe på med ca. 1/2 dl melk, til blandingen har ønsket konsistens. Smak til med olivenolje, salt og pepper rett før servering.
Har du grønnsaker, frukt eller urter til overs i kjøleskapet? Råkostsalaten kan varieres i det uendelige! Kanskje barna vil eksperimentere og lage sin egen versjon?
Vel bekomme!