Pølsegrateng med pasta og mozzarella servert med frisk salat og rømme
Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Bratwurst
400 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Fusilli tricolore
1 pakke
Basilikum og oregano
1 pose
Tomatpuré
1 boks
Lettrømme
300 g
Revet mozzarella
1 pakke
Crispisalat
1 stk
Tomat
1 stk
Gul paprika
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Hvetemel
2 ss
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du grønnsaker eller frukt liggende? Kutt opp, og ha i salaten!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skjær pølsene i terninger. Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løken, pølsebitene og basilikum- og oreganokrydderet i ca. 3 minutter, til løken er blank. Tilsett tomatpuréen og 2 ss hvetemel, og stek videre i et lite minutt. Spe på med 4 dl vann, litt og litt, under omrøring.
Vend inn halvparten av lettrømmen i pølsefyllet, og smak til med salt og pepper. Ikke la pølsefyllet koke etter at du har tilsatt rømmen.
Bland sammen den ferdigkokte pastaen og pølsefyllet i en ildfast form. Topp gratengen med mozzarellaen, og stek formen i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyll og kutt salaten i grove biter, og kutt tomaten og paprikaen i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
Grovhakk bladpersillen, og server den og resten av lettrømmen til retten.
Vel bekomme!