Torsk med sprø nøttepanering, søtpotetmos og stekt knutekål
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Søtpoteter
3 stk
Sitron
1 stk
Nøttemiks
2 pakke
Torskefilet
675 g
Knutekål
2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Timian
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Knutekål smaker nydelig som snacks! Skrell og kutt den i staver, og spis!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og kutt søtpotetene i små biter. Kok søtpotetene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Riv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern. Ha sitronskallet, nøttemiksen, 4 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer sitronsaft i en blender eller foodprocessor, og kjør blandingen til smuler.
Legg fisken i en ildfast form og fordel nøtteblandingen over fisken. Stek fisken i ovnen i 12-15 minutter, til den flaker seg.
Skrell knutekålen og kutt den i biter. Skrell og finhakk hvitløken, og finhakk timianen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek hvitløken, timanen og knutekålen i ca. 2 minutter rett før servering.
Hell vannet av søtpotetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!