Torsk med sprø nøttepanering, søtpotetmos og stekt knutekål

Torsk med sprø nøttepanering, søtpotetmos og stekt knutekål

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Søtpoteter
3 stk
Sitron
1 stk
Nøttemiks
2 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Torskefilet
675 g
(Fisk)
Knutekål
2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Timian
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Knutekål smaker nydelig som snacks! Skrell og kutt den i staver, og spis!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og kutt søtpotetene i små biter. Kok søtpotetene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Riv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern. Ha sitronskallet, nøttemiksen, 4 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer sitronsaft i en blender eller foodprocessor, og kjør blandingen til smuler.
Legg fisken i en ildfast form og fordel nøtteblandingen over fisken. Stek fisken i ovnen i 12-15 minutter, til den flaker seg.
Skrell knutekålen og kutt den i biter. Skrell og finhakk hvitløken, og finhakk timianen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek hvitløken, timanen og knutekålen i ca. 2 minutter rett før servering.
Hell vannet av søtpotetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!