Gulrot- og linsesuppe med spicy kikerter og koriander

Gulrot- og linsesuppe med spicy kikerter og koriander

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    Kikerter
    1 pakke
    Chiliflak
    2 pakke
    Gulrøtter
    600 g
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Ingefær
    1 bit
    Gul løk
    1 stk
    Røde linser
    1 pakke
    Hønsebuljong
    3 pakke
    Koriander
    1 bunt
    Olje
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett en spiseskje crème fraîche i suppen for et mer kremet resultat.

    Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
    Hell vannet av kikertene, og skyll dem godt i kaldt vann. Fordel kikertene utover et stekebrett, og vend inn chiliflakesene og litt olje, salt og pepper. Stek kikertene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
    Skrell gulrøttene, hvitløken og ca. 1 cm av ingefæren. Kutt gulrøttene i grove biter, og finhakk løken, hvitløken og ingefæren. Varm opp en kjele med litt olje til middels varme, og stek grønnsakene i 3-4 minutter.
    Hell vannet av linsene og skyll dem i kaldt vann. Ha linsene i kjelen med grønnsakene, tilsett hønsebuljongen og 1,5 liter vann, og kok opp. La suppen småkoke i ca. 15 minutter, og smak til med salt og pepper.
    Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Server suppen med korianderen og de spicy kikertene.
    Vel bekomme!