Gulrot- og linsesuppe med spicy kikerter og koriander
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Kikerter
1 pakke
Chiliflak
2 pakke
Gulrøtter
600 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Ingefær
1 bit
Gul løk
1 stk
Røde linser
1 pakke
Hønsebuljong
3 pakke
Koriander
1 bunt
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett en spiseskje crème fraîche i suppen for et mer kremet resultat.
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Hell vannet av kikertene, og skyll dem godt i kaldt vann. Fordel kikertene utover et stekebrett, og vend inn chiliflakesene og litt olje, salt og pepper. Stek kikertene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Skrell gulrøttene, hvitløken og ca. 1 cm av ingefæren. Kutt gulrøttene i grove biter, og finhakk løken, hvitløken og ingefæren. Varm opp en kjele med litt olje til middels varme, og stek grønnsakene i 3-4 minutter.
Hell vannet av linsene og skyll dem i kaldt vann. Ha linsene i kjelen med grønnsakene, tilsett hønsebuljongen og 1,5 liter vann, og kok opp. La suppen småkoke i ca. 15 minutter, og smak til med salt og pepper.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Server suppen med korianderen og de spicy kikertene.
Vel bekomme!