Squashsuppe med sprø serranoskinke

Squashsuppe med sprø serranoskinke

Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Squash
2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Spinat
1 pakke
Bladpersille
1/2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Serranoskinke
1 pakke
Lett crème fraîche
1 dl
(Melk, Laktose)
Oregano
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Suppen smaker også nydelig toppet med kokte egg.

Kutt squashene i grove biter. Skrell og finhakk hvitløken, og skyll spinaten i kaldt vann. Finhakk bladpersillen.
Varm opp en kjele med litt olje til middels varme. Stek squashbitene og hvitløken til squashen er gyllen og myk. Tilsett 5 dl vann, grønnsaksbuljongen og spinaten, og la det hele småkoke i 4-5 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek serranoskinken til den er sprø.
Kjør squashsuppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Tilsett crème fraîchen, og smak til med basilikum- og oreganokrydderet, salt og pepper.
Topp suppen med serranoskinken, persillen og litt olivenolje.
Vel bekomme!