Portobelloburger med teriyakiglasert løk og sprø hjertesalat, servert med ovnsstekte poteter og steinsoppaioli
Laktosefri
Vegetar

Portobelloburger

med teriyakiglassert løk og sprø hjertesalat, servert med ovnsstekte poteter og steinsoppaioli
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Portobellosopp
4 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
833 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
89 g
Protein:
21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også sylte rødløken. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Skrell og kutt rødløken i skiver (se tips). Varm opp en vid kjele eller stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i 10–15 minutter, eller til den er lett gyllen. Rør om underveis. Ha i teriyakisausen når det gjenstår omtrent 5 minutter av løkens steketid.
Bland aiolien, steinsoppulveret og 1 ss soyasaus i en liten serveringsskål. Smak til med pepper. 
Skyll og kutt tomaten i skiver. Skyll og tørk hjertesalaten. Legg grønnsakene på en tallerken. 
 Skjær av stilken på portobellosoppene, og snitt toppen. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek portobellosoppene i omtrent 3 minutter på hver side. Fordel blandingen med ingefær, hvitløk og chili og omtrent ½ ss soyasaus over hver av soppene, og tilsett hvitløken i pannen de siste 3 minuttene av steketiden. Varm hamburgerbrødene i ovnen 2–3 minutter før servering. 
Vel bekomme!