Ovnsbakt torsk med potetmos, romanesco, paprika og stekt chorizo

Ovnsbakt torsk med potetmos, romanesco, paprika og stekt chorizo

4 (258)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Romanesco
1 stk
Rød paprika
1 stk
Torskefilet
675 g
(Fisk)
Potetmos
800 g
(Laktose)
Chorizo
1 pakke
Smør
Salt
Pepper
Olivenolje
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt finhakket persille eller gressløk inn med chorizoen før servering.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Del romanescoen i mindre buketter, og kutt paprikaen i grove biter.
Kle et stekebrett med bakepapir. Fordel fisken, romanescoen og paprikaen på brettet, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Varm opp potetmosen i en kjele på middels varme. Rør om innimellom, slik at det ikke svir seg. Rør inn en spiseskje smør før servering om du ønsker det.
Skjær chorizoen i strimler. Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og stek chorizoen i pannen i 2-3 minutter. Skru ned til lav varme, og vend inn 3 spiseskjeer olivenolje.
Server fisken og grønnsakene med potetmosen og chorizoen.
Fun fact! Romanescoen i denne retten er en velsmakende krysning mellom brokkoli og blomkål. Denne rare grønnsaken har en spennende fasong, hvor hvert hode er delt inn i små buketter som i seg selv ser ut som et miniatyrhode, og som igjen består av små buketter. Denne uendelige repetisjonen av et mønster gjør at romanescoen er et perfekt eksempel på hvordan matematikk – i dette tilfellet Fibonacci-følgen – dukker opp i naturen.
Vel bekomme!