Pho - Vietnamesisk nudelsuppe med svin- og tofuboller, ingefær og koriander

Miss Gin

Laktosefri

Pho - Vietnamesisk nudelsuppe med svin- og tofuboller, ingefær og koriander

3.5 (64)
Under 40 min
15 Ingredienser
Pho er en tradisjonell vietnamesisk rett. Med hoisinsaus, svin- og tofuboller, chili og koriander er dette garantert en smaksrik matopplevelse.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • soyasaus
  • vann
Oksebuljong
1 pakke
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Koriander
½ bunt
Sjalottløk
1 stk
Vann
1 l
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Vårløk
½ pakke
Delt kinakål
100–200 g
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Koriander
½ bunt
Stekt norsk tofu
½ pakke
(Soya)
Salsicciadeig
150 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
725 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
71 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også lage dette som en wokrett. Da wokker du kjøttdeigen, tofuen, grønnsakene og sausen, og server nudlene ved siden av.

 Kok opp 1 l vann i en kjele, og ha i oksebuljongen, hoisinsausen, halve pakken med sesam- og chilisausen og halve pakken med ingefærblandingen.
Skyll korianderen, og grovhakk stilkene. Legg korianderbladene til siden. Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Ha korianderstilkene og sjalottløken i kraften. La kraften småkoke på lav varme til resten av retten er klar. Smak til kraften med resten av sesam- og chilisausen, soyasaus og salt.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell av vannet, og skyll nudlene raskt i kaldt vann. Vend inn litt olje, og ha nudlene over i en skål. 
 Skyll og kutt vårløken og kinakålen i tynne strimler. Skyll og kutt chilien i skiver. Skyll og kutt limen i båter. Ha grønnsakene og resten av korianderen over på en tallerken. 
 Kutt tofuen i små terninger. Bland salsicciadeigen, tofuen, resten av ingefærblandingen og 1 ss soyasaus i en bolle. Form små kjøttboller av blandingen. Legg kjøttbollene i kraften, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter før servering.  
 Sett frem alle ingrediensene på bordet, slik at man kan sette sammen sin egen pho. Fordel nudlene, svin- og tofubollene og grønnsakene i suppeskåler. Hell over den varme kraften, og topp retten med chilien, korianderen og limebåtene.
Vel bekomme!