Miss Gin
Laktosefri
Pho - Vietnamesisk nudelsuppe med svin- og tofuboller, ingefær og koriander
3.5 (64)
Under 40 min
15 Ingredienser
Pho er en tradisjonell vietnamesisk rett. Med hoisinsaus, svin- og tofuboller, chili og koriander er dette garantert en smaksrik matopplevelse.
Pho er en tradisjonell vietnamesisk rett. Med hoisinsaus, svin- og tofuboller, chili og koriander er dette garantert en smaksrik matopplevelse.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- soyasaus
- vann
Oksebuljong
1 pakke
Hoisinsaus
1 pakke
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Koriander
½ bunt
Sjalottløk
1 stk
Vann
1 l
Soyasaus
1 ss
Eggenudler
125 g
Vårløk
½ pakke
Delt kinakål
100–200 g
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Koriander
½ bunt
Stekt norsk tofu
½ pakke
Salsicciadeig
150 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Soyasaus
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 725 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 71 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også lage dette som en wokrett. Da wokker du kjøttdeigen, tofuen, grønnsakene og sausen, og server nudlene ved siden av.
Kok opp 1 l vann i en kjele, og ha i oksebuljongen, hoisinsausen, halve pakken med sesam- og chilisausen og halve pakken med ingefærblandingen.
Skyll korianderen, og grovhakk stilkene. Legg korianderbladene til siden. Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Ha korianderstilkene og sjalottløken i kraften. La kraften småkoke på lav varme til resten av retten er klar. Smak til kraften med resten av sesam- og chilisausen, soyasaus og salt.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell av vannet, og skyll nudlene raskt i kaldt vann. Vend inn litt olje, og ha nudlene over i en skål.
Skyll og kutt vårløken og kinakålen i tynne strimler. Skyll og kutt chilien i skiver. Skyll og kutt limen i båter. Ha grønnsakene og resten av korianderen over på en tallerken.
Kutt tofuen i små terninger. Bland salsicciadeigen, tofuen, resten av ingefærblandingen og 1 ss soyasaus i en bolle. Form små kjøttboller av blandingen. Legg kjøttbollene i kraften, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter før servering.
Sett frem alle ingrediensene på bordet, slik at man kan sette sammen sin egen pho. Fordel nudlene, svin- og tofubollene og grønnsakene i suppeskåler. Hell over den varme kraften, og topp retten med chilien, korianderen og limebåtene.
Vel bekomme!