Torsk med ovnsbakte rotgrønnsaker, grønnkål og småpoteter servert med hvitvinssaus
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Rotgrønnsaker i staver
1 pakke
Småpoteter
300 g
Grønnkål
100 g
Torskefilet
375 g
Hvitvinssaus
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket gressløk i hvitvinssausen for mer smak!
Sett stekeovnen på 190 grader.
Kle et stekebrett med bakepapir. Fordel rotgrønnsaksstavene og småpotetene utover brettet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene og potetene i ovnen i 15-20 minutter.
Varm opp hvitvinssausen i en kjele på middels varme under omrøring.
Skyll grønnkålen og fjern de tykkeste stilkene. Vend grønnkålen i litt olje og salt, og stek den i ovnen sammen med potetene og grønnsakene de siste 5-6 minuttene av steketiden.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 3-4 minutter på hver side. Krydre fisken med litt salt, og ha 2 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden.
Tips! Når grønnkålen er i ovnen, kan du åpne ovnsdøren innimellom for å slippe ut litt av dampen. Slik blir grønnkålen sprøere!
Vel bekomme!