Pannestekt sei med ovnsbakt knutekål og rosenkål og potetsalat med bacon
3.4 (171)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
Småpoteter
300 g
Knutekål
1 stk
Rosenkål
200 g
Baconterninger
150 g
Seifilet
375 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Bakepapir (kan sløyfes)
Salt
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt rømme inn i potetsalaten for et mer kremet resultat.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok småpotetene i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt knutekålen i smale båter, og kutt hver rosenkål i to. Kle et stekebrett med bakepapir, og fordel knutekålen og rosenkålen utover brettet. Vend inn litt salt og olje, og stek brettet i ovnen i 10-12 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconterningene i 5-6 minutter, eller til de er gylne og sprø. Ha baconet over i en skål. Ikke vask stekepannen.
Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek fisken i 3-4 minutter på hver side. Krydre fisken med litt salt mot slutten av steketiden om ønskelig.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og vend inn sennepsvinaigretten og baconet rett før servering.
Tips! Potetsalaten i denne retten kan du variere som du vil. Vend for eksempel inn kapers, finhakket dill eller persille, rømme, sitronsaft eller noe annet du liker. Smak deg frem!
Vel bekomme!