Lettsaltet torsk med stekte regnbuegulrøtter, knuste poteter og hvit saus

Lettsaltet torsk med stekte regnbuegulrøtter, knuste poteter og hvit saus

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Mandelpoteter
400 g
Regnbuegulrøtter
300 g
Vårløk
1 pakke
Lettsaltet torskefilet
375 g
(Fisk)
Laktosefri melk
4 dl
(Melk)
Maisjevning
1 pakke
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Olje
Olivenolje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til sausen med litt muskat, og server med sprøstekt bacon!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Skyll vårløken, og kutt den i skiver.
Ha fisken i en smurt ildfast form. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg.
Kok opp ca. 3,5 dl av melken. Bland ca. halvparten av maisjevningen med 2,5 ss kaldt vann. Hell jevningen i den kokende melken, litt og litt, til sausen har ønsket tykkelse. La sausen stå på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek gulrøttene i 7-10 minutter, eller til de er møre. Krydre med salt og pepper. Hold gulrøttene varme frem til servering. Vend inn litt vårløk rett før servering om ønskelig.
Hell vannet av potetene, og knus dem lett sammen med en gaffel. Vend inn litt olivenolje, potetkrydderet og resten av vårløken.
Vel bekomme!