Klassisk fiskegrateng med råkostsalat av gulrot, eple og appelsin
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Pasta penne
100 g
Lettmelk
3 dl
Seifilet
375 g
Panko
1 pakke
Gulrøtter
400 g
Eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Smør
Hvetemel
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha et par spiseskjeer olje eller litt smeltet smør over fiskegratengen før den stekes i ovnen.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel, og spe på med 3 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i grove biter. Ha litt olje i bunnen av en ildfast form, og fordel fiskebitene i formen. Hell vannet av pastaen, og vend pastaen og den hvite sausen inn med fisken i den ildfaste formen. Topp med pankoen. Stek fiskegratengen i ovnen i 15-20 minutter, til den er gyllen på toppen.
Skrell gulrøttene. Riv gulrøttene og eplet på et rivjern, og ha det over i en serveringsskål. Skvis over saften fra halvparten av appelsinen. Skrell resten av appelsinen, og kutt den i terninger. Bland appelsinterningene sammen med gulrøttene og eplene.
Vel bekomme!