Klassisk fiskegrateng med råkostsalat av gulrot, eple og appelsin

Klassisk fiskegrateng med råkostsalat av gulrot, eple og appelsin

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Pasta penne
100 g
(Gluten)
Lettmelk
3 dl
(Melk, Laktose)
Seifilet
375 g
(Fisk)
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Gulrøtter
400 g
Eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Smør
Hvetemel
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha et par spiseskjeer olje eller litt smeltet smør over fiskegratengen før den stekes i ovnen.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel, og spe på med 3 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i grove biter. Ha litt olje i bunnen av en ildfast form, og fordel fiskebitene i formen. Hell vannet av pastaen, og vend pastaen og den hvite sausen inn med fisken i den ildfaste formen. Topp med pankoen. Stek fiskegratengen i ovnen i 15-20 minutter, til den er gyllen på toppen.
Skrell gulrøttene. Riv gulrøttene og eplet på et rivjern, og ha det over i en serveringsskål. Skvis over saften fra halvparten av appelsinen. Skrell resten av appelsinen, og kutt den i terninger. Bland appelsinterningene sammen med gulrøttene og eplene.
Vel bekomme!