Laktosefri
Vegetar
Bakte beter med frisk reddiksalat
smilende egg og estragonaioli, servert med rustikke multibrødNy oppskrift
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Rødbeter
2 stk
Gulbete
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Egg
4 stk
Estragon
½ bunt
Aioli
½–1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Reddiker
1 bunt
Ruccola
50 g
Pepperrot
1 bit
Krutonger
1 pakke
Estragon
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 800 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 76 g
- Protein:
- 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det kan være lurt å bruke plastikkhansker når du kutter rødbetene, så du unngår at fargen smitter over på hendene.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt betene i grove biter. Legg de utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak betene midt i ovnen i 20–30 minutter, eller til de er møre.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
Skyll og finhakk halvparten av estragonen, og bland det med aiolien i en serveringsskål.
Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
Skyll reddikene og ruccolaen, og kutt reddikene i skiver. Bland reddikene, ruccolaen og litt olivenolje i en serveringsskål.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Ta betene ut av ovnen, og ha de over i en bolle med løken og balsamicovinagretten. Bland godt, og smak til med salt og pepper.
Ha betene på et fat, og topp med estragonaiolien, krutongene og resten av estragonbladene. Finriv pepperroten over retten til slutt. Del de bløtkokte eggene i to. Server eggene, salaten og multibrødene til retten.
Vel bekomme!