Shepherd's Pie med grana padano og cherrytomatsalat
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
800 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
3 stk
Karbonadedeig
500 g
Tomatpuré
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Oregano
1 pakke
Crispisalat
1 stk
Cherrytomater
250 g
Grana Padano
1 stk
Olje
Olivenolje
Salt
Pepper
Smør
Melk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en gaffel til å lage små topper i potetmosen før steking for et ekstra innbydende utseende.
Sett stekeovnen på 220 grader, og sett ca. 2 liter vann på kok.
Skrell potetene, og ha dem i kjelen fra punkt 1. La potetene trekke på middels varme i 20-30 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell hvitløken. Finhakk løken og hvitløken. Skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek karbonadedeigen i 2-3 minutter. Ha i løken, hvitløken og gulrøttene, og stek videre i ca. 2 minutter. Bland inn tomatpuréen, og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett 2 dl vann, urtemiksen, basilikum- og oreganokrydderet og litt salt og pepper, og la det hele småkoke i 4-5 minutter.
Skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt bladene i grove biter. Kutt cherrytomatene i to. Bland salaten og cherrytomatene sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør og ca. 2 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Ha kjøttfyllet over i en smurt ildfast form og topp med potetmosen. Finriv grana padano-osten over potetmosen. Stek formen i ovnen i ca. 10 minutter.
Fun fact! Shepherd's Pie, eller Cottage Pie, som retten også blir kalt, er en tradisjonell britisk pai bestående av kjøtt og potetmos. Det opprinnelige navnet "Cottage Pie" stammer fra 1791, da poteten tok britene med storm, og ble en billig og lettdyrkelig næringskilde for fattige bønder. ”Cottage” er den engelske betegnelsen på en liten hytte eller bolig, ofte bebodd av småbønder og landarbeidere. I Storbritannia er navnet Shepherd’s Pie vanlig når det benyttes lammekjøtt, og Cottage Pie brukes når det benyttes biffkjøtt.
Vel bekomme!