Baoboller med svinekjøtt, dampet pak choy og syrlige grønnsaker, servert med sesam- og chilisaus

Miss Gin

Laktosefri

Baoboller med svinekjøtt

dampet pak choy og syrlige grønnekar, servert med sesam- og chilisaus
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Miss Gins baoboller er fylt med krydret svineribbe. Med syrlige grønnsaker og sesam- og chilisaus til, blir dette en god, Vietnam-inspirert middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • vann
Jasminris
135 g
Hodekål
200–300 g
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Pak choy
1 stk
Bao bolle med svineribbe
2 stk
(Soya, Egg, Hvete)
Vann
2 dl
Koriander
1 bunt
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Søt chilisaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
876 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
157 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dampsteke baobollene i stekeovnen. Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft, og sett inn en form med vann. Dampstek baobollene i omtrent 10 minutter.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll hodekålen, og skrell gulroten. Kutt kålen og gulroten i tynne strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Del limen i to. Ha grønnsakene over i en salatbolle, og vend inn saften fra limen og litt salt. Vend om på grønnsakene et par ganger før servering.
Skyll og kutt pak choyen i fire i stilkfestet. Ha litt olje i en stekepanne, og ha i baobollene (se tips). Tilsett 2 dl vann, og kok opp under lokk. La baobollene dampe på middels varme i 5 minutter.
 Legg pak choyene i pannen, og krydre med litt salt. La det hele dampe under lokk i 2 minutter til, og ta av lokket. Stek det hele videre i omtrent 4 minutter, til resten av vannet er fordampet og baobollene er lett gylne på undersiden. Pass på så baobollene ikke svir seg, og juster eventuelt ned varmen. 
Skyll og rist korianderen. Server korianderen, sesam- og chilisausen og den søte chilisausen til retten. 
Vel bekomme!