Torsk med pankocrust, ovnsbakte poteter, romanesco og dillsaus

Torsk med pankocrust, ovnsbakte poteter, romanesco og dillsaus

3.72 (65)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Romanesco
1 stk
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Torskefilet
675 g
(Fisk)
Dill
1 pakke
Lettmelk
4 dl
(Melk, Laktose)
Grønne erter
250 g
Olje
Salt
Pepper
Smør
Hvetemel
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland halvparten av dillen i pankoen eller server hele pakken ved siden av om barna ikke liker dill.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter, og del romanescoen i buketter. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 25 minutter. Stek romanescoen sammen med potetene de siste 15 minuttene av steketiden.
Smelt 2 ss smør i en kjele og rør inn pankoen og litt salt og pepper. Ha fisken i en smurt ildfast form, og fordel pankoen over fiskestykkene. Stek formen i ovnen, over potetene, i 8-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg.
Smelt 2 ss smør i en kjele. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe på med 4 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la sausen stå på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper. Finhakk ønsket mengde av dillen og vend den inn i sausen før servering.
Kok opp ca. 5 dl vann. Kok ertene i ca. 2 minutter, og sil deretter av vannet.
Fun fact! Dill er en krydder- og medisinplante som stammer fra Sentral-Asia. Navnet kommer fra det engelske «dile», som igjen har sitt opphav i de norrøne ordene «dilla» og «dylle» som betyr å berolige. Te av dill kan ha en beroligende effekt, og har blitt brukt mot søvnløshet.
Vel bekomme!