Storfekarbonader med stekt løk, kokte erter, poteter og sjysaus
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Mandelpoteter
400 g
Karbonader
300 g
Oksebuljong
1 pakke
Maisjevning
1 pakke
Romanesco
1/2 stk
Grønne erter
125 g
Gul løk
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt laktosefritt smør med de kokte ertene for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at du har plass til erter og romanesco i punkt 5.
Ha karbonadene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Kok opp 4 dl vann, og rør inn buljongen. Bland maisjevningen med 4 ss kaldt vann. Hell jevningen i det kokende buljongvannet, litt og litt, til sausen har ønsket konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig.
Kutt romenscoen i buketter. Kok romanescobukettene i vannet med potetene i 5-6 minutter, og ha ertene i vannet i ca. 2 minutter.
Kutt løken i tynne strimler. Varm opp en stekepannen med litt olje til middels varme, og stek løkstrimlene i 5-7 minutter, til de er helt myke.
Vel bekomme!