Sprøbakt torsk med kaperssmør, søtpotetmos og ovnsbakt sellerirot
3.92 (65)
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Sellerirot
1 bit
Søtpoteter
2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Kapers
1 glass
Sitron
1 stk
Sprøbakt torsk
1 pakke
Olje
Smør
Salt
Pepper
Melk
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt søtpotetene i båter og stek dem i ovnen med selleriroten om du ønsker det.
Sett stekeovnen på 250 grader.
Skrell og kutt selleriroten i terninger. Fordel selleriroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek selleriroten i ovnen i 15-20 minutter.
Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Kok søtpotetbitene i 10-12 minutter, eller til de er møre.
Skrell og kutt banansjalottløken i skiver. Sil laken av kapersene, og kutt sitronen i båter. Varm opp en liten kjele med litt olje til høy varme. Stek løken i 2-3 minutter, til den er blank. Ha i kapersene, saft fra en sitronbåt og 2 spiseskjeer smør. La kaperssmøret stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med 1 spiseskje smør til middels varme. Stek fisken i 3-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomvarm.
Sil vannet av søtpotetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje smør. Spe på med 0,5 dl melk, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server med resten av sitronbåtene.
Tips! Det trenger ikke bare å være til middag at man serverer søtpotet. Kutt søtpotetene i tynne skiver, og rist skivene i en brødrister til de er møre på innsiden og crispy på utsiden. Topp søtpotetene med tynne avokadoskiver, sitronsaft og pepper. En perfekt start på dagen!
Vel bekomme!