Sommerlig pastasalat med skinke, cherrytomater og grønn pesto
3.71 (150)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mandler·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
Penne rigate
1 pakke
Spisspaprika
2 stk
Agurk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Cherrytomater
250 g
Strimlet skinke
1 pakke
Paprikapesto
1 glass
Fetaost
100 g
Olje
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med litt oliven til de voksne for ekstra mye smak!
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll pastaen i kaldt vann når den er ferdigkokt, og vend inn litt olivenolje.
Kutt spisspaprikaene og agurken i biter. Skyll hjertesalaten og kutt den i grove biter. Bland sammen salaten, paprika- og agurkbitene og cherrytomatene i en stor salatbolle.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek skinken til den er gyllen.
Vend pastaen, skinken og pestoen inn i salaten fra punkt 2. Del fetaosten i biter og strø den over salaten før servering.
Tips! Hvis du skal lage denne retten ved en senere anledning, prøv deg med din egen, hjemmelagde pesto! Lag en klassisk, grønn pesto av basilikum, olivenolje, hvitløk og pinjekjerner, eller prøv deg med andre grønne blader, som persille, grønnkål eller ruccola. Andre gode tilsetninger kan være nøtter, soltørkede tomater eller skall og saft fra sitrusfrukter. Smak deg frem og ha det gøy, gjerne sammen med familien.
Vel bekomme!