Mango- og chilimarinerte svinekjaker med pak choy, koriander, vårløk og ris
4.09 (76)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Rød chili
1 stk
Mangochutney
1 glass
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Vårløk
1 pakke
Pak choy
1 stk
Jasminris
1 pakke
Mørkokt svinekjake
350 g
Sesamfrø
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak deg frem med chilien!
Finhakk chilien. Bland chilien sammen med mangochutneyen og saft fra halve limen. Kutt resten av limen i båter.
Grovhakk halvparten av korianderen, og skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Kutt enden av pak choyen, skyll pak choyen i kaldt vann og kutt den i grove biter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp svinekjakene (uten kraften) i en kjele med litt olje. Riv svinekjakene fra hverandre med to gafler, tilsett mango- og chilimarinaden, og la det hele koke i 2-3 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist sesamfrøene i ca. 30 sekunder eller til de er gylne. Ha sesamfrøene i kjelen med svinekjakene, og krydre med salt og pepper.
Ha litt olje i stekepannen og varm den opp igjen til høy varme. Stek pak choyene og vårløken i 2-3 minutter, krydre med salt, og vend inn korianderen.
Server resten av korianderen og limebåtene til retten.
Fun fact! Svinekjaken er en av de mest smaksrike delene på grisen. Svinekjakene i denne retten er forhåndskokte i 6,5 timer, noe som gjør kjøttet eventyrlig mørt!
Vel bekomme!