Krydderstekt kyllingbryst med spinat- og søtpotetsalat, appelsin, hasselnøtter og sennepsvinaigrette

Sunn og lett

Laktosefri
Glutenfri

Krydderstekt kyllingbryst med spinat- og søtpotetsalat, appelsin, hasselnøtter og sennepsvinaigrette

4.29 (154)
Under 40 min
8 Ingredienser
Her møter søtpotet stekt kylling, får selskap av appelsin, og lager en fest i ganen. Topp det hele med hasselnøtter for en komplett smaksopplevelse.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hasselnøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpoteter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Spinat
100 g
Kyllingbryst med skinn
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Hasselnøtter
1 pakke
(Hasselnøtter)
Sennepsvinaigrette
½ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
655 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
58 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell og kutt søtpotetene i to på langs, og så i 2 cm tykke skiver. Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
 Krydre kyllingen med kryddermiksen, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gyllen. 
 Legg kyllingen på stekebrettet med søtpotetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av søtpotetenes steketid. La kyllingen hvile i omtrent 3 minutter, før du skjærer den i skiver.  
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell og kutt appelsinen i store biter. Skyll og tørk spinaten. Bland spinaten med de ovnsbakte søtpotetene. Fordel søtpotetblandingen, appelsinbitene og løkskivene på et serveringsfat. 
Fordel kyllingen oppå spinat- og søtpotetsalaten, og drypp over litt av sennepsvinaigretten. Dryss over hasselnøttene. 
Vel bekomme!