Sunn og lett
Laktosefri
Glutenfri
Krydderstekt kyllingbryst med spinat- og søtpotetsalat, appelsin, hasselnøtter og sennepsvinaigrette
4.29 (154)
Under 40 min
8 Ingredienser
Her møter søtpotet stekt kylling, får selskap av appelsin, og lager en fest i ganen. Topp det hele med hasselnøtter for en komplett smaksopplevelse.
Her møter søtpotet stekt kylling, får selskap av appelsin, og lager en fest i ganen. Topp det hele med hasselnøtter for en komplett smaksopplevelse.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hasselnøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpoteter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Spinat
100 g
Kyllingbryst med skinn
300 g
Persillade
1 pakke
Hasselnøtter
1 pakke
Sennepsvinaigrette
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 655 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpotetene i to på langs, og så i 2 cm tykke skiver. Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Krydre kyllingen med kryddermiksen, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gyllen.
Legg kyllingen på stekebrettet med søtpotetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av søtpotetenes steketid. La kyllingen hvile i omtrent 3 minutter, før du skjærer den i skiver.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell og kutt appelsinen i store biter. Skyll og tørk spinaten. Bland spinaten med de ovnsbakte søtpotetene. Fordel søtpotetblandingen, appelsinbitene og løkskivene på et serveringsfat.
Fordel kyllingen oppå spinat- og søtpotetsalaten, og drypp over litt av sennepsvinaigretten. Dryss over hasselnøttene.
Vel bekomme!