Ovnsbakt laks med sitron- og smørstekt romanesco, rømme og ovnsbakte småpoteter
3.91 (128)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Laksefilet
325 g
Romanesco
1 stk
Sitron
1 stk
Lettrømme
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt revet sitronskall (kun det gule) i rømmen eller på fisken for en enda friskere smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Fordel småpotetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15-20 minutter. Stek laksen på stekebrettet sammen med potetene de siste 10-12 minuttene av potetenes steketid.
Kutt romanescoen i mindre biter. Varm opp en vid kjele med litt olje til høy varme, og stek romanescoen i 3-4 minutter. Ha deretter i en god klatt med smør og litt salt, og stek videre i ca. 3 minutter. Skvis over litt sitronsaft før servering.
Kutt resten av sitronen i båter. Server fisken, potetene og romanescoen med lettrømmen og sitronbåtene.
Vel bekomme!