Kylling surret i serranoskinke med tomatsalsa, stekt asparges og sellerirotpuré
4.25 (185)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Sellerirot
500 g
Tomater
2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Gressløk
1 pakke
Serranoskinke
1 pakke
Asparges
1 bunt
Skivet kyllingfilet
350 g
Salt
Olje
Pepper
Melk
Smør
Olivenolje
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Den grønne toppen på selleriroten er spiselig! Stek den i olje og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt selleriroten i grove biter. Kok sellerirotbitene i 12-15 minutter.
Kutt tomatene i terninger, skrell og finhakk banansjalottløken og finhakk gressløken. Bland tomatene, gressløken og banansjalottløken sammen med litt olivenolje, salt og pepper i en serveringsskål.
Skjær serranoskinkene i to på langs. Fjern de nederste 2-3 cm på aspargesene.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side, og krydre den med litt salt og pepper. Ta kyllingen ut av stekepannen, og snurr serranoskinkene rundt kyllingbitene. Fordel kyllingen utover et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 5-6 minutter.
Sil vannet av sellerioten, ha den tilbake i kjelen, og mos den sammen med 1 spiseskje smør med en stavmikser. Spe på med 1-2 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til høy varme. Stek aspargesene i 1-2 minutter, og krydre dem med litt salt. Ha i 1 spiseskje smør og stek videre i ca. 1 minutt.
Dyrk deres egen gressløk! Gressløkplanten er en hardfør og lite krevende urt som kan dyrkes i vinduskarmen, på balkonghagen eller i blomsterbedet – uten at dere trenger å være mestergartnere. Oppskriften på en lykkelig gressløkplante er mye sol, lite vind, boltringsplass i potten og gjerne litt gjødsel hver 14. dag. Så frø, ikke kjøp ferdig på butikken; butikkurtene har ofte kort levetid fordi de er beregnet på å brukes innen kort tid.
Vel bekomme!