Bakte søtpoteter med krydret karbonadedeig og avokadosalat servert med rømme
4.03 (186)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
Søtpoteter
2 stk
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Karbonadedeig
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Lettrømme
1 pakke
Olje
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp søtpotetene med din favorittost ved servering!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt et snitt på 3-4 cm dybde i søtpotetene på langs, og fordel dem på et stekebrett. Stek søtpotetene i ovnen i 30-35 minutter, eller til de er møre.
Kutt avokadoen i to, fjern stenen, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Kutt avokadokjøttet og tomaten i terninger, og kutt rødløken i skiver. Bland avokadoen, rødløken og tomaten sammen med saft fra halve limen og litt salt i en serveringsskål. Kutt resten av limen i båter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek karbonadedeigen i 4-5 minutter, og krydre med det tyrkiske krydderet, litt salt og ønsket mengde chiliflakes.
Kutt et snitt helt ned til skinnet på søtpotetene, og klem på sidene slik at søtpotetene åpner seg. Fyll søtpotetene med karbonadedeigen, avokadosalaten og rømmen. Server med limebåtene.
Vel bekomme!