Ovnsbakt torsk i dill- og persilleolje med potet, stekt spisskål, eple og sitron
3.67 (186)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Dill
1 pakke
Bladpersille
1 pakke
Sitron
1 stk
Torskefilet
375 g
Rød spisskål
1 stk
Grønt eple
1 stk
Salt
Pepper
Smør
Olje
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek spisskålen med litt hvitløk for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Bland dillen, bladpersillen, 4 spiseskjeer olivenolje, saft fra halve sitronen og litt salt i et litermål. Bruk en stavmikser til å kjøre det hele sammen til en jevn masse.
Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Ha over urteoljen, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Kutt spisskålen i to like båter på langs. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek spisskålen i 2-3 minutter på hver flate side. Tilsett 1 spiseskje smør, skru ned varmen til middels, og bruk spiseskjeen til å øse smøret over kålen mens den steker. Krydre med litt salt.
Kutt eplet i terninger, og kutt resten av sitronen i båter. Topp fisken med epleterningene og server sitronbåtene ved siden av.
Fun fact! Dill er en krydder- og medisinplante som stammer fra Sentral-Asia. Navnet kommer fra det engelske «dile», som igjen har sitt opphav i de norrøne ordene «dilla» og «dylle» som betyr å berolige. Te av dill kan ha en beroligende effekt, og har blitt brukt mot søvnløshet.
Vel bekomme!