Sunn og lett
Glutenfri
Sitrusstekt svinekam med ovnsbakte poteter og aromasopp, dampet brokkoli og urtesaus
4.26 (223)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Aromasopp
100 g
Småpoteter
300 g
Urtesaus
1 pakke
Svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 606 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk et hvitløksfedd, og stek det sammen med potetene i ovnen for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Børst soppen fri for jord, og del hver sopp i to. Fordel potetene og soppen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og soppen midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Legg posen med urtesaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Del ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Ha brokkolien i vannet når det er omtrent 2 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet.
Vel bekomme!