Sitrusstekt svinekam med ovnsbakte poteter og aromasopp, dampet brokkoli og urtesaus

Sunn og lett

Glutenfri

Sitrusstekt svinekam med ovnsbakte poteter og aromasopp, dampet brokkoli og urtesaus

4.26 (223)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Aromasopp
100 g
Småpoteter
300 g
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
606 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
41 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk et hvitløksfedd, og stek det sammen med potetene i ovnen for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Børst soppen fri for jord, og del hver sopp i to. Fordel potetene og soppen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og soppen midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
 Legg posen med urtesaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Del ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Ha brokkolien i vannet når det er omtrent 2 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet. 
Vel bekomme!