Ovnsbakt torsk med småpoteter, asparges, blomkål og bearnéssaus

Ovnsbakt torsk med småpoteter, asparges, blomkål og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Småpoteter
600 g
Torskefilet
675 g
(Fisk)
Fiskekrydder
2 pakke
(Sennep)
Farget blomkål
1 stk
Asparges
1 bunt
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Sitron
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt finrevet sitronskall (kun det gule) og finhakkede urter med potetene før servering!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok småpotetene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til grønnsakene i punkt 4.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, krydre med fiskekrydderet, og topp med litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 9-13 minutter, eller til den har begynt å flake seg.
Del blomkålen i grove buketter, og fjern de nederste 2-3 cm av aspargesene. Kok blomkålbukettene sammen med potetene de siste 4-5 minuttene av potetenes koketid, og aspargesene de siste 2-3 minuttene.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Fun fact! Blomkål finnes i mange farger, som blant annet lilla, grønn og oransje. De ulike fargene ble til naturlig ved mutasjon.
Vel bekomme!