Ovnsbakt torsk med småpoteter, asparges, blomkål og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Småpoteter
600 g
Torskefilet
675 g
Fiskekrydder
2 pakke
Farget blomkål
1 stk
Asparges
1 bunt
Bearnéssaus
1 pakke
Sitron
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt finrevet sitronskall (kun det gule) og finhakkede urter med potetene før servering!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok småpotetene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til grønnsakene i punkt 4.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, krydre med fiskekrydderet, og topp med litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 9-13 minutter, eller til den har begynt å flake seg.
Del blomkålen i grove buketter, og fjern de nederste 2-3 cm av aspargesene. Kok blomkålbukettene sammen med potetene de siste 4-5 minuttene av potetenes koketid, og aspargesene de siste 2-3 minuttene.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Fun fact! Blomkål finnes i mange farger, som blant annet lilla, grønn og oransje. De ulike fargene ble til naturlig ved mutasjon.
Vel bekomme!