Mørkokt svinebog i soppsaus og byggkornsalat med timianbakte rotgrønnsaker og spinat

Mørkokt svinebog i soppsaus og byggkornsalat med timianbakte rotgrønnsaker og spinat

Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Spinat
50 g
Smør
½ ss
(Melk)
Gul løk
1 stk
Aromasopp
100 g
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
612 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk plasthansker når du skreller rødbetene, da de gir fra seg mye farge. Du kan også smake til sausen med litt balsamico- eller eplecidereddik.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med 3 dl vann til byggkornene. 
 Skrell og kutt rødbeten og gulrøttene i terninger på omtrent 2x2 cm. Grovhakk hvitløken. Skyll timianen. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn et par stilker av timianen, hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.    
 Tilbered byggkornene som anvist på pakken, men tilsett buljongen i kokevannet. Skyll og tørk spinaten. Vend inn de ovnsbakte grønnsakene, spinaten og ½ ss smør i de ferdigkokte byggkornene. Krydre med salt og pepper.    
 Skrell og finhakk løken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i 4–5 minutter, til de er lett gylne. Ha i soppsausen, og kok opp. La sausen småkoke på middels varme i 3–4 minutter, til den har ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper (se tips).    
 Skjær kjøttet i skiver. Ha kjøttet og kraften fra pakken over i soppsausen. La det hele småkoke i 8–10 minutter. 
Topp retten med resten av timianen ved servering.
Vel bekomme!