Urtestekte nakkekoteletter med soppstuing og blomkålstappe

Urtestekte nakkekoteletter med soppstuing og blomkålstappe

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Blomkål
2 stk
Nakkekoteletter
720 g
Urtemiks
2 pakke
(Sulfitt)
Gul løk
1 stk
Aromasopp
1 pakke
Lett crème fraîche
1/2 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med litt tyttebærsyltetøy!

Kutt blomkålene i mindre buketter. Kok blomkålen i lettsaltet vann i ca. 10 minutter, eller til den er mør.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre nakkekotelettene med salt og pepper. Stek kjøttet i ca. 1 minutt på hver side. Skru temperaturen ned til middels høy varme, krydre kotelettene med urtemiksen, og stek videre i ca. 1 minutt på hver side. Legg kjøttet til side, og la det hvile frem til servering.
Grovhakk løken og soppen. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til høy varme. Stek løken og soppen i ca. 3 minutter. Tilsett crème fraîchen, skru temperaturen ned til middels, og varm blandingen opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av blomkålen, og mos den sammen til en blomkålstappe. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!