Middelhavsinspirert fiskesuppe med lyr, cherrytomater og oliven
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
200 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Rød chili
1/2 stk
Lyrfilet
675 g
Alkoholfri hvitvin
1 flaske
Fiskebuljong
2 pakke
Cherrytomater
250 g
Oliven
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server litt fullkornspasta til retten for en mer barnevennlig versjon.
Skrell og kutt gulrøttene i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og finhakk løken og chilien. Skjær fisken i porsjonsstykker.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Legg fisken på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til middels høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 1 i 2-3 minutter, eller til løken er blank. Tilsett hvitvinen, og la det hele koke i ca. 5 minutter. Ha i fiskebuljonen og 8 dl vann, og kok opp. Tilsett cherrytomatene og olivenene, og kok videre i ca. 3 minutter.
Fordel suppen i skåler, legg fiskestykkene i suppeskålene, og server!
Vel bekomme!