Lettsaltet torsk med ovnsbakte gulrøtter, ertepuré og pepperoni- og løksmør
30-45
Laktosefri
Glutenfri

Lettsaltet torsk med ovnsbakte gulrøtter, ertepuré og pepperoni- og løksmør

Lettsaltet torsk blir en smaksbombe når den serveres med pepperoni- og løksmør. Resten av tilbehøret gir retten et klassisk og gjenkjennelig preg.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • melk
  • salt
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Ovnsbakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Lettsaltet torsk

lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l

Ertepuré

grønne erter
Grønne erter
125 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
½ dl

Pepperoni- og løksmør

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
pepperoni
Pepperoni
100 g
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 638 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke potetene i ovnen. Kutt dem i skiver, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem sammen med gulrøttene.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Ovnsbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er møre.
  4. Lettsaltet torsk: Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg.
  5. Ertepuré: Kok ertene i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil av vannet, og ha i ½ dl melk og 1 ss smør. Kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt.
  6. Pepperoni- og løksmør: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skjær pepperoniskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele i omtrent 1 minutt til, eller til løken er gyllen.
  7. Vel bekomme!