Sunnere blomkålgrateng med skinke og urter servert med salat

Sunnere blomkålgrateng med skinke og urter servert med salat

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
Blomkål
2 stk
Kokt skinke i strimler
400 g
Maisstivelse
1 pakke
Ekstra lett melk
8 dl
(Melk, Laktose)
Kremost med urter
2 pakke
(Melk, Laktose)
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Crispisalat
1 stk
Cherrytomater
250 g
Agurk
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsaker til overs i kjøleskapet? Lag din egen vri på retten! #kastmindremat

Sett stekeovnen på 250 grader.
Del blomkålene i buketter, og kok dem i litt lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Hell av vannet, og ha blomkålen over i en smurt ildfast form. Strø over skinken.
Bland ut maisstivelsen i en kopp med ca. 4 ss vann. Kok opp melken i en kjele, tilsett kremosten og visp sammen til kremosten er oppløst. Rør inn maisstivelsen, litt og litt, til sausen får ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over blomkålen og skinken i den ildfaste formen, og topp med mozzarellaen. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter.
Skyll crispisalaten og kutt den i grove biter. Kutt cherrytomatene i to, og kutt agurken i terninger. Sil vannet av maiskornene. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og topp med litt olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!