Tyrkiske kjøttboller med couscous, ovnsbakte grønnsaker og hvitløksdressing

Tyrkiske kjøttboller med couscous, ovnsbakte grønnsaker og hvitløksdressing

3.84 (98)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Couscous
1 pakke
(Hvete)
Karbonadedeig
500 g
Tyrkisk krydder
2 pakke
Bladpersille
1 pakke
Hvitløksdressing
2 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Salt
Pepper
Olje
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt grovrevet agurk inn i hvitløksdressingen!

Sett stekeovnen på 240 grader.
Kutt squashen og paprikaene i grove biter. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 9-10 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Tilbered couscousen som anvist på pakken.
Bland karbonadedeigen, det tyrkiske krydderet og 2 klyper salt godt sammen i en bolle. Form deigen til åtte omtrent like store "pølser". Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek "pølsene" i 4-5 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Finhakk persillen, og vend den og litt olivenolje inn i couscousen før servering. Server med hvitløksdressingen.
Vel bekomme!