Tyrkiske kjøttboller med couscous, ovnsbakte grønnsaker og hvitløksdressing
3.84 (98)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Couscous
1 pakke
Karbonadedeig
500 g
Tyrkisk krydder
2 pakke
Bladpersille
1 pakke
Hvitløksdressing
2 pakke
Salt
Pepper
Olje
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend litt grovrevet agurk inn i hvitløksdressingen!
Sett stekeovnen på 240 grader.
Kutt squashen og paprikaene i grove biter. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 9-10 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Tilbered couscousen som anvist på pakken.
Bland karbonadedeigen, det tyrkiske krydderet og 2 klyper salt godt sammen i en bolle. Form deigen til åtte omtrent like store "pølser". Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek "pølsene" i 4-5 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Finhakk persillen, og vend den og litt olivenolje inn i couscousen før servering. Server med hvitløksdressingen.
Vel bekomme!