Laktosefri
Andeburger
med krydderfries, rødkål- og eplesalat, syltet rødløk og steinsoppaioliNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Grønt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Aioli
½–1 pakke
sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
Soyasaus
½–1 ss
Grove hamburgerbrød
2 stk
Andeburgere
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1308 kcal
- Fett:
- 90 g
- Karbohydrater:
- 97 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skyll og kutt eplet i tynne skiver, og ha epleskivene på burgerne for frisk krønsj.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu på potetene 1–2 ganger underveis i steketiden. Krydre friesene med kryddermiksen og litt salt rett før servering.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løkskivene. La løken trekke i laken frem til servering.
Skyll og kutt eplet i fire. Fjern eplekjernene, og kutt hver av eplebitene i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i 3 minutter, og tilsett epleskivene. Krydre med salt og pepper, og stek videre i 2 minutter til.
Bland sammen aiolien, steinsoppulveret og ½–1 ss soyasaus i en liten skål. Smak til med pepper og litt av laken fra den syltede rødløken.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek andeburgerne 1–2 minutter på hver side.
Sett sammen hamburgere av hamburgerbrødene, rødkål- og eplesalaten, andeburgerne og den syltede rødløken, og server krydderfriesene og steinsoppaiolien til retten.
Vel bekomme!