Andeburger med krydderfries, rødkål- og eplesalat, syltet rødløk og steinsoppaioli
Laktosefri

Andeburger

med krydderfries, rødkål- og eplesalat, syltet rødløk og steinsoppaioli
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Grønt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
Soyasaus
½–1 ss
(Soya)
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Andeburgere
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1308 kcal
Fett:
90 g
Karbohydrater:
97 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll og kutt eplet i tynne skiver, og ha epleskivene på burgerne for frisk krønsj.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu på potetene 1–2 ganger underveis i steketiden. Krydre friesene med kryddermiksen og litt salt rett før servering. 
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løkskivene. La løken trekke i laken frem til servering. 
 Skyll og kutt eplet i fire. Fjern eplekjernene, og kutt hver av eplebitene i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i 3 minutter, og tilsett epleskivene. Krydre med salt og pepper, og stek videre i 2 minutter til.
 Bland sammen aiolien, steinsoppulveret og ½–1 ss soyasaus i en liten skål. Smak til med pepper og litt av laken fra den syltede rødløken.
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek andeburgerne 1–2 minutter på hver side. 
 Sett sammen hamburgere av hamburgerbrødene, rødkål- og eplesalaten, andeburgerne og den syltede rødløken, og server krydderfriesene og steinsoppaiolien til retten.
Vel bekomme!